Amatőr Országos Döntő – 2006. március

Amatőr Országos Döntő Paks – 2006. március

 

Fiú Kosárlabda 

 

Gimnáziumunk először nevezett be az amatőr bajnokságba. Ebben a sorozatban nem játszhatnak azok a diákok, akik három éven belül szerepeltek országos korosztályos vagy felnőtt bajnokságban.

 

Megyénkből hét, országos szinten száz fölötti csapat vágott neki a sorozatnak. A megyei döntőt Szarvason a helyi „vajdásokkal” játszottuk és teltházas meccsen némi meglepetésre 10 pontos győzelmet arattunk.

 

Ekkor még nem tudtuk, hogy egyáltalán el tudunk- e utazni az országos döntő helyszínére. Bartó Róbert és Csejtei Gábor játékosaink segítségével városunk sportszertő vállalkozói szponzorálták a verseny költségeinek jelentős részét.


 

Három órás utazás után a már egy mérkőzést lejátszó Esztergom az ASE Csarnokban 31 pontos különbségű vereséget mért ránk. A csoport másik ellenfelét, a Balatonfűzfőt 11 ponttal tudtuk legyőzni. A kosárarányi számítási rendszer következtében. A 19 megyei bajnok közül a 9-12 helyért folytattuk másnap a küzdelmeket. A helyosztón további két győzelmet arattunk az Eger és a Szécsény ellen, így a 9. helyen végeztünk. A csapatszerkezetünk nagyságrendekkel alacsony volt, mint az ellenfeleké, ezt agresszív védekezéssel és letámadásokkal próbáltuk meg kompenzálni. A megnyitó és az eredményhirdetés igazán impozáns látvány volt, amikor kb. 400 sportoló felsorakozott (17 leány és 19 fiú csapat). 

Összességében nagy élmény volt a paksi hétvége.

 

 

A csapat tagjai, zárójelben a négy mérkőzés legeredményesebb pontszerzői:

Álló sor: Deák Ferenc (24), Kelemen Attila, Kiss Márk (66), Csaba Péter (23), Szabó József,
Guggoló sor: Bartó Róbert (63), Csejtei Gábor, Baukó Gábor, Kovács Tamás, Szabó György.

                                               

 

Edző: Hidasi László