Tehetségpont

Magas rangú szakmai elismerés a PSG-nek

2011. október 15-én iskolánk, a Petőfi Sándor Gimnázium újabb szakmai elismerésben részesült, Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett. E megtisztelő címet az évek óta magas színvonalú tehetséggondozó tevékenységével érdemelte ki.

Intézményünk a tehetséggondozás öt kiemelt területén végez rendkívül eredményes munkát:

idegen nyelv

dráma

természetismeret

matematika

intraperszonális terület, azaz önismeret és tanulásmódszertan.

Az eredményeket mi sem bizonyítja jobban, mint a kiemelkedően magas számú nyelvvizsga-bizonyítvány, számtalan országos szintű versenysiker, valamint továbbtanulási mutatóink.

Gimnáziumunk kiemelten foglalkozik a tehetséges általános iskolásokkal is, akik számára rendszeresen szervezünk versenyeket, illetve bemutatkozási lehetőségeket (pl.: iskolakóstolgató, német nap).

Az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címre iskolánk a pályázatot 2011 márciusában nyújtotta be, ezt egy helyszíni szemle követte júniusban. Az akkreditáló bizottság a legmagasabb fokú elismerésre terjesztette elő az iskolát. A dokumentációk részletes vizsgálata után augusztusban dőlt el a pályázat sorsa, így októberben Budapesten egy tehetséggondozó konferencia keretén belül vehettük át a címet bizonyító oklevelet és dísztáblát, ami azóta a gimnázium bejárata melletti falat díszíti. Az elismerés azért is kiemelkedő, mert Békés megyében összesen három intézmény büszkélkedhet e címmel, középiskolaként pedig csak a mezőberényi gimnázium.

Kovács Hajnalka
tehetségpont koordinátor