Diákolimpia – fiú kosárlabda – 2006. február

Fiú kosárlabda – Diákolimpia „A” kategória V. korcsoport –  2006. február

 

Alapszakasz elsőként,  Mezőberény adott otthont a  négy csapatos megyei döntőnek. Két nagy gólkülönbségű elődöntő után a döntőben, nagyon parázs hangulatú mérkőzésen egyetlen ponttal vertük meg a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium csapatát. Két kulcsjátékosunk már az első negyedben 4-4 személyi hibával játszott. Ez nagyon megnehezítette a védekezést. Beregi Gábor nagyszerű játéka – 41 dobott pontja – sokat segített, hogy gimnáziumunk képviselje megyénket a március 31-én, iskolánkban megrendezendő országos elődöntőn.

 

A négy csapatos torna előtt sorsolással dőlt el az elődöntők párosítása. Mindhárom csapat abban bízott, hogy a toronyesélyes két kettő méter fölötti centert felvonultató Kecskemétet elkerülje. A szerencsésnek mondható sorsolás után a Szegeddel játszhattunk a torna döntőjébe kerülésért. Az év talán legjobb játékával 71 – 66-ra nyertünk. A döntőben már fáradtan és rossz helyzetkihasználással játszottunk és kikaptunk a kecskeméti csapattól.

 

Mi heti kettőt tudunk edzeni, a döntőbeli ellenfelünk napi kettőt tud (időközben lejátszották az országos diákolimpiai döntőt, amelyet meg is nyerte a Kecskemét).

Ettől függetlenül az utóbbi tíz év legjobb eredményét érte el csapatunk.

 

Az országos elődöntő végeredménye:
1. Kecskemét, Bólyai Gimnázium
2. Mezőberény, Petőfi Sándor Gimnázium
3. Tiszafüred, Liska József Gimnázium
4. Szeged, Gábor Dénes Szakközépiskola

A csapat játékosai: Frey Patrik, Bondár Gergely, Szabó József, Babinszki Bence

Kovács Tamás, Farkas János, Csejtei Gábor, Beregi Gábor, Korcsok Zoltán,

 

Edző: Hidasi László