2019.12.10.

„Azután (Jézus) bejárta egész Galileát, tanított a zsinagógáikban, hirdette a mennyek országának evangéliumát, és gyógyított mindenféle betegséget és erőtlenséget a nép körében.” (Mt 4,23)

Szeretném Veletek megosztani az első adventi csodámat, amelyet advent I. vasárnapjának hajnalán éltem meg. Szeretnék Nektek példaként állítani egy idős nénit, akinek a lánya az 50. születésnapját ünnepelte családja és barátai körében. Az anyukája azonban azt mondta a lányának: – Kislányom, én nem megyek veletek ünnepelni. Itt üldögélek és várlak Benneteket. A lánya kérlelte az édesanyját, hiszen tőle kapta az életet, ő gondoskodott róla, óvja és szereti. Az édesanyjának csorogtak a könnyei bánatában, amikor a férje azt mondta neki: – Örök hűséget fogadtunk az oltárnál, hogy jóban és rosszban, egészségben és betegségben kitartunk egymás mellett. Bízz bennem, elmegyünk, és a lányunkkal ünnepelünk. Az idős házaspár részt vett a lányuk 50. születésnapi köszöntőjén. Nem is akárhogy! A néni vidáman beszélgetett mindenkivel és hajnalban az egyik unokája elvitte táncolni. És a néni az ő különös módján, a kis kerekes székében ülve táncolt, körbefogták és körbetáncolták az unokái, a gyermekei, a családja.  A néni nagyon boldog volt, és a könnyei, amely most peregtek le az arcán a hit, a remény, az öröm és a szeretet könnyei voltak. Hiszem, hogy erősebb lélekkel, mélyebb hittel tért haza a néni az otthonába! Hálás vagyok a jó Istennek, hogy ennek az adventi csodának részese lehettem.

Jézusunk! Mutasd meg nekünk, hogy a te példádat követve, hogyan segíthetünk valakinek a gyógyulásában, a betegségének elfogadásában és hordozásában, hogyan emelhetjük fel az ő lelkét, hogy higgyen és reméljen Benned! Ámen. Arra bátorítalak, hogy a mai napon, ha teheted, látogasd meg a nagyszüleidet, vagy hívd fel őket és beszélgess velük egy kicsit!