2019.12.11.

„Mivel tehát elfogadtátok Krisztus Jézust, az Urat, éljetek is őbenne. Gyökerezzetek meg és épüljetek fel őbenne, erősödjetek meg a hit által.” (Kol 2,6-7)

A hitünk formálódásában mindnyájan úton vagyunk. Vannak közületek olyanok, akik nemcsak megvallják, hogy hisznek, hanem tanúságot is tesznek erről az életükkel, a vállalt szolgálattételeikkel, a szívük megnyitásával mások felé. Ez is különleges csoda, de az is, aki azt vallja meg, hogy ő szerinte csak az út elején jár, vagy talán nem is lépett rá a hit útjára. A jó Isten örül nekik is! Hálás a bátorságotokért, hogy kifejezitek azt, hogy hol tartatok, és Ő soha nem veszi le rólatok a kezét, hanem erős szeretettel kitárja Felétek, és várja, hogy egyre erősebben fogjátok meg azt, és Vele együtt haladjatok az életetek és a hitetek útján, amely előbb vagy utóbb, nemcsak hogy összeér, hanem össze is forr.

…Talán már most ebben az adventi szent időben, a kis Jézus születésére várakozva.

Jézusunk! A hit lángocskái egyre fényesebben és erősebben ragyognak az adventi koszorú első gyertyáján. Segíts, hogy ennek a lángnak a fénye a mi szívünkben is egyre erősebben világítson, és készítse Számodra a helyet a karácsony szent éjjelén. Ámen. Arra szeretnélek kérni, hogy ma este, ha teheted, gyújts meg egy gyertyát, vagy egy mécsest, és a fényénél imádkozd el a Mi Atyánkot… és kérd Jézust, hogy meglásd és megéld az adventi várakozás csodáit, és ezek erősítsék hitedet, közelebb vezessenek a jó Istenhez!