2019.12.09.

Ne legyetek személyválogatók az ítélkezésben, a kicsit éppúgy hallgassátok meg, mint a nagyot! Embertől ne tartsatok, mert az ítélet Istené.”  (5 Móz 1,17)

A jó Isten arra hív Bennünket, hogy próbáljunk elfogadóak lenni társainkkal, azokkal az emberekkel, akikkel találkozunk. Igen, ez nem mindig könnyű. Sőt a rossz érzések bennünk arra késztethetnek, hogy a másikat kibeszéljük, ítélkezzünk felette. Sokszor ezek az ítéletek, nagyon mély sebet okoznak az ember lelkében, amiből meggyógyulni nehéz. Lehet Te is hordozol ilyen sebet… Szeretnéd, ha ez a seb beforrna? … Ha igen, akkor próbáld megismerni a másikat, az osztálytársadat, aki távol áll tőled. Hidd el, megéri! … Joggal teheted fel a kérdést, hogy mi van akkor, ha a próbálkozásod ellenére is távol érzed magadat tőle, a rossz érzéseid nem oszlottak el vele kapcsolatosan. Ekkor sincs minden veszve. Imádkozz érte! Kitartóan, és bízz benne, hogy elfogadóbb leszel vele kapcsolatosan. És ez már nagy dolog! Hiszen a Mennyei atya a szeretetre hív bennünket.

Istenünk! Segíts, hogy az advent II. hetében, nap, mint nap meglássam és megéljem a csodát, amely közelebb visz a karácsony szent ünnepéhez! Kérlek, nyisd meg a szívemet, hogy ezt felfedezhessem! Ámen. Arra biztatlak, hogy a mai napon nyisd meg a szívedet valaki felé, akit nehezebb elfogadnod: beszélgess vele, segítsd őt és imádkozz érte!