Hat évfolyamos gimnázium Tagozatkód: 0060

Hat évfolyamos gimnáziumi képzés matematika tagozattal

Hat évfolyamos gimnáziumi képzés biológia tagozattal

6Számológép nélkül megy az 1234*5678? Nem esel azonnal kétségbe, ha a tanár kiejti a reciprok, a paralelogramma vagy a hatvány szavakat? Vagy éppen nálad jobban senki sem érdeklődik a természet iránt? Esetleg egészen kis korod óta fogsz és vizsgálsz meg közelről minden tücsköt és bogarat? Ha a fenti kérdések közül akár csak egy is igaz Rád, akkor ebben az osztályban a helyed!

Mit kínálunk?

Ebben az osztálytípusban az osztály egy része a matematikát, másik része a biológiát tanulja magasabb óraszámban. A matematika vonatkozásában ez azt jelenti, hogy a matekos csoportnak mind a 6 éven keresztül heti 5 matematika órája van, a biológiás csoportnak pedig 6 éven keresztül heti 3 matematika órája. A biológiás csoportnak az első három évben heti 2, ezt követően heti 3 biológia órája lesz. Az elmélet mellett nagy hangsúlyt kap a gyakorlat, a terepmunka.

A képzés első két évében egy idegen nyelvet tanulnak a diákok heti három órában. Választani az angol és a német közül lehet. A második idegen nyelv kilencedik osztályban lép be. Ekkor már választható az olasz nyelv is.

Kinek jó?

Elsősorban azokat a gyerekeket várjuk ebbe az osztályba, akik valamelyik tárgy (matematika vagy biológia) iránt kiemelt érdeklődést mutatnak, illetve már körvonalazódik előttük leendő hivatásuk, és az ezen tárgyak valamelyikére épül pl. műszaki tudományok, közgazdaságtan, egészségügy, természettudományok.

Miért a hatosztályos?

Azoknak a gyerekeknek is várjuk a jelentkezését, aki úgy érzik, hogy a gimnáziumi keretek közt biztosabb tudásra tesznek szert, mint az általános iskola osztályaiban.

Hogyan juthatsz be?

Márciusban szóbeli elbeszélgetésre kerül sor.