Lingen – Mezőberény 2019

Iskolánk tanulói az idei évben is részt vehettek a lingeni cserekapcsolatban. Ősszel diákjaink utaztak Németországba, most rajtunk volt a sor fogadni partnereinket.

Május 20.-án délelőtt érkeztek a lingeni tanulók két kísérőtanárral Magyarországra. Délután már köszönthettük is őket Mezőberényben, bemutattuk nekik kis városunkat. A németek Gyulán és Szegeden vettek részt egy-egy kiránduláson.  Találkoztak iskolánk igazgatónőjével, Dr. Rückné Mező Györgyivel és Mezőberény polgármesterével, Siklósi Istvánnal. Lovaskocsival körbejárták Mezőberényt és a Madarász Tanyán töltöttek el egy kellemes napot. Csütörtök délután mindenki haza utazott a magyar partnerével, a hétvégi programokról a fogadó családok gondoskodtak. Diákjaink közös programokat is szerveztek, például: szarvasi, gyulai kirándulás, paintball, közös grillparty is szerepelt a hétvégi programok között.

Vasárnap este egy közös vacsorán vettünk részt, ahol elbúcsúztunk egymástól.

Német partnereink hétfőn Budapestre utaztak, megnézték többek között a Parlamentet, a Citadellát, Budai Várat, Halászbástyát, a Hősök terét, illetve a Terror házában egy kicsit jobban megismerhették történelmünket is. Szerda este élményekkel gazdagodva utaztak haza.

Reméljük a kötött barátságok hosszú ideig fennmaradnak. Még találkozunk!