Ideiglenes felvételi jegyzék

Kedves Szülő és kedves leendő Diákunk!

 

Az alábbiakban megtalálják a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola ideiglenes felvételi jegyzékét.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jegyzékben elfoglalt hely nem végleges, a rangsorban elfoglalt helyről a tanuló LÉNYEGESEN ELŐBBRE KERÜLHET és felvételt nyerhet intézményünkbe.
Amennyiben mindenképpen a PSG diákja szeretnél lenni javasoljuk, hogy módosítsd jelentkezési sorrendedet és iskolánkat első helyen jelöld meg!
A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk alapján 2024. április 8 és 10. közötti időszakban a tanulóknak lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő sorrend megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is. Az új tanulmányi terület felvételéhez előzetes egyeztetés is szükséges az intézményünkkel.
A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet. A változtatáshoz módosító tanulói adatlapot kell előállítani a KIFIR rendszerből, amelyet 2024. április 10-ig meg kell küldeni a Hivatalba. A módosító tanulói adatlap előállítását és a Hivatalhoz történő továbbítását szintén a tanuló általános iskolája végzi.
Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni.
A pontszámítással kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket kizárólag írásban a titkarsag@psgsuli.hu email címre várjuk!
Mivel egy tanuló több tagozatkódot, illetve több intézményt is megjelölhetett a felvételi eljárás során, de csak egy iskola egy tagozatkódjára fog felvételt nyerni, a lista az összes olyan tanulót tartalmazza, aki valahányadik helyen megjelölte intézményünket.
Pontegyenlőség esetén is nagyban növelheti a jelentkező esélyét, ha minél előbbre rangsorolja intézményünket.
Az alábbi linken további információk találhatók:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/gyakran_ismetelt_kerdesek