Goethe Egyetem és zöld mártás – FRANKFURT – Goethe Universität und Grüne Soße

Frankfurtban a DAAD (Német Felsőoktatási Csereszolgálat) támogatásával, a Goethe Egyetem őszi szemeszterének nyílt napjain – magyar DSD diákok, köztük nyolcan Mezőberényből, cseh és lengyel DSD tanulókkal közösen.

Miután jól megismertük az egyetem főépületének (IG Farben székház) korántsem unalmas történetét, néhány napra „vendéghallgatók” lettünk: ki-ki válogathatott érdeklődése szerint az egyetemi karok több száz meghirdetett előadása és szemináriuma közül. Ebédidőben természetesen az egyetemi menzát is kipróbáltuk.

A szakmai foglalkozások keretében megismertük az egyetemi tanulmányok jellemzőit és az első lépésekhez hasznos tanácsokat is kaptunk. Megtapasztaltuk, ahhoz, hogy sikeresen boldogulj az egyetemi életben, alap az interkulturális kompetencia.

Vendéglátóink emellett a szabadidőnket is megtöltötték programokkal: városnézés profi történészhallgató idegenvezetésével, termes blacklight minigolf, szabadtéri jégkorcsolyázás a városi jégpályán és hesseni vendéglős vacsoraparti, ahol a bevállalósabbak megkóstolták a régió jellemző ételeit, így a zöldfűszeres mártást és a helyi specialitásnak számító almabort. Az utat egy közös kirándulással zártuk az ősszel is festői Heidelberge.

Mindenki megszerette a várost – a pénzügyi negyed éjszakai sziluettje bizonyítja, hogy találó a Mainhattan elnevezés – és örültünk annak, hogy belekóstolhatunk az itteni egyetemi életbe, sőt a visszajelzésekből kiderült, akár több előadás és szeminárium is belefért volna még!

Itt jártunk tavaly! –> Az egyetem imázsfilmje

Sajnos a koronavírus miatt az idén hasonló program nem lehetséges. Ezért a Frankfurti Goethe Egyetem a következő hetekben online tájékoztatót tart a képzései iránt érdeklődőknek, melyek időpontjáról kérdezd némettanárodat vagy tájékozódj közvetlenül a honlapon.