Hogyan tölts el hasznosan 72 órát? Diákjaink megmutatták

Hogyan tölts el hasznosan 72 órát? Diákjaink megmutatták

Csupán 72 óra. Örökkévalóság egy olyan szituációban, amely számunkra kedvezőtlen, fájdalmas, abból nem látjuk a kiutat. Ugyanakkor 72 óra olyan gyorsasággal telhet el, hogy a töredékét észleljük az időnek.

A boldog órák, a jó társaság és hangulat olyan örömtelivé tehet minden percet, amelyet mindig magunkénak szeretnénk tudni. Még ha véget is ér, akkor is szívesen emlékszünk vissza ezekre a pillanatokra. Az önzetlen segítség, a nemes cselekedet olyan jó érzéssel tölti fel az ember lelkét, testét és szellemét, amelyet mindig ezen a szinten szeretnénk tartani. A „72 óra kompromisszumok nélkül” akció erre adott lehetőséget diákjaink számára. Az önkéntes ifjúsági akcióban három napon át a közért, a környezetért, másokért ügyködhetnek arra elszánt fiatalok. A magyar egyházak által kezdeményezett akciójához a PSG diákjai is csatlakoztak. A kollégiumban élő diákok nemcsak a hétköznapokban és az iskola falain belül alkotnak jó közösséget, hanem a csapategység a munkában is megmutatkozott. A kollégiumi nevelők összefogásával és segítségével a 72 órás program egyik feladataként kivirágoztatták, valamint rendezték az iskola és a kollégium területét. Fűnyírás, avargyűjtés, virágok ültetése és ápolása egyaránt a feladataik között szerepelt. Mivel Ökoiskola vagyunk, ez a vállalásunk szinte magától értetődő volt. Kollégistáink önzetlen munkájukkal tisztábbá, esztétikusabbá tették környezetünket mindenki örömére.

 

A kisebb korosztály is részt vett a programban. Az Állatok világnapját október 8-án az intézmény zöld udvarán tartották, ahol a tüneményes házi kedvenceket is megmutathatták egymásnak az alsó tagozatos gyerekek. Szépségverseny és kvíz várta a diákokat, amelynek fő célja a tudatos állattartásra, a megfelelő gondozásra és az állatvédelemre való törekvés. Az „Állatok a ház körül” — rajz, 1-3. osztály — kategória verseny első három helyezettje: Mankó Kata 3.A, Kara Nelli 3.B és Veres Blanka 2.B tanulók. Különdíjas lett Bíbel Réka 1.A és Pojendán Petra 1.B osztályos tanuló. A II., „Földrészek állatai” — tabló, lapbook, 4-8. osztály — kategória helyezettjei: Babinszki Panna 5.B, Miklovicz Réka, Nagy Eszter és Tóth-Miklósik Dorka 4.a (közös), Gombkötő Dorina, Molnár Auróra Nóra 4.b (közös). A III., “Barátaink az állatok” — gimnázium — kategóriájának díjazottja Nagy Vivien lett a 9.B osztályból.

 

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a Magyar Népmese Napjáról úgy emlékeztek meg az alsós kisdiákok, hogy azzal másokat is meg tudjanak örvendeztetni. Kedves mesékkel készültek, amelyeket videóanyagként rögzítettek és a felvétellel a helyi idősek otthonának lakóit lepték meg. Ők ezzel a kedves ajándékkal tettek eleget a nemes kezdeményezésnek.

 

Diákjaink méltón kivették szerepüket az önkéntes és önzetlen segítségből. Büszkék vagyunk Rátok!