2019.10.21

„Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod rejtve maradjon, és majd a te Atyád, aki látja a rejtett dolgokat, megjutalmaz téged.” (Mt.6,3-4)

Sokan úgy gondoljuk, hogyha sok pénzünk lenne majd ezt meg azt vennénk, kifizetnénk az adósságainkat, és még mellékesen adnánk is valamiféle adományt is, akiket fontosnak gondolunk azoknak. Sajnos eszünkbe nem jut, hogyha plusz bevételhez jutunk, előbb adományozzunk belőle rászorulóknak. Továbbá sokkal több mindenre vágyunk, mint amire szükségünk lenne, és mindezektől nehezen is szabadulunk meg, sok fölösleges dolgot tárolunk, gyűjtünk, őrizgetünk emlékbe.

 Nézz körül otthon, mi az amit odaadhatnál a környezetedben  szükségben lévő embertársadnak, akár kinőtt, megunt ruhák, akár egy szendvics, akár ha teheted, anyagi segítség.

Ha utána jársz, biztosan találsz olyan szervezetet, alapítványt amely örülni fog a te általad felajánlott segítségnek, és ha még önzetlenül, a dicséret elvárása nélkül teszed ezt, akkor az örömöd teljes lesz.