3. parádóhutai íjásztábor

Július 15-19. között edzőtáboroztak a mezőberényi HED-LAND Sportcsarnok SE Artemis Íjász Szakosztály íjászai Parádóhután, akik egytől egyig kötődnek a gimnáziumunkhoz. Az öt nap alatt rengeteg új élménnyel gazdagodhattak a résztvevők. A Mátra szépségeit, köztük a Kékesről és a Tábor-hegy tetejéről eléjük táruló panorámát, kirándulás keretében csodálhatták meg, esténként pedig szinte kötelező programnak számítottak a késő éjszakába nyúló kártyapartik és beszélgetések. Különleges színfoltja volt a tábornak, hogy Bancsi Árpád tanár úr a táborozók körében ünnepelhette a harmincadik születésnapját, amiről nem hiányozhatott persze a torta sem.

Az íjásztábor elsődleges célja természetesen az íjászok készségeinek fejlesztése volt. Erre a szakosztályvezető, Finta Zsolt iránymutatásával számos módszert alkalmazott iskolánk volt tanulója, Török Kinga, akinek személyében az egyesület leendő segédedző is bemutatkozott. A különböző nehézségű feladatok próbára tették a már veterán táborozónak számító alumnus diákjainkat is, de a fiataloknak is lehetőséget biztosított, hogy megmutathassák tehetségüket.

A tábor a szokott módon versennyel zárult. A Clarissa-forrás mögötti erdős területen különböző lövési technikát igénylő célokra kellett a versenyzőknek három-három nyílvesszővel lőniük a versenyeken is alkalmazott szabályoknak megfelelően, így ez nem csak az öt nap megkoronázása volt, hanem fontos tapasztalatszerzési lehetőség is azok számára, akik a jövőben komolyan szeretnének az íjászsport felé fordulni. Az összevont kategóriák abszolút bajnoka talán többek számára kissé meglepően, de teljes egészében megérdemelten Almási Attila tanár úr lett, aki kiváló, harmincból 20 pontot megközelítő célonkénti átlagpontszámával már az első kör végére bebiztosította első helyét. A dobogó fokaiért folytatott szoros küzdelemben végül iskolánk tavaly végzett tanulói, Török Kinga és Adamik Nikolett állhatott fel Almási tanár úr mellé.

A tábor sokak számára áttörést jelentett eddigi íjászteljesítményük kapcsán, de talán még fontosabb, hogy igazi közösségkovácsoló eseménnyé vált, ahol az élmények lehetőséget biztosítottak arra, hogy a résztvevők egymást és önmagukat is jobban megismerhessék. Külön köszönettel tartozunk Kovács Hajnalka tanárnőnek, aki erejét nem kímélve vett részt a háttérmunkálatokban, hogy zökkenőmentesen történjenek meg például az étkezésekhez való előkészületek, időre meglegyenek a verseny oklevelei, összességében, hogy a táborozóknak ne kelljen másra koncentrálnia, csak arra, amiért itt vannak.

Az íjász szakosztály tagjai a jövő tanévben is folytatják a megkezdett utat, amelyhez reményeink szerint a meglévőek mellett új tagok is csatlakoznak majd.