2019.06.13.

Jézus mondja: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. (Máté 28,18-20)

Ismerős szavak ezek, talán vannak, akik a Bibliának ezt a részét fejből is tudják. De éppen most akar nekünk Jézus feladatot adni, éppen a tanév legvégén? Éppen akkor, amikor már fáradtak vagyunk, kimerültek, amikor már mindent kijavítottunk, vagy éppen beletörődtünk a javíthatatlanba; amikor már a nyárra gondolunk…

Honnan ismerhető fel, hogy két ember összetartozik? Közel állnak egymáshoz, ismerik a másik szokásait –még a rosszakat is- figyelnek a másikra; és a saját közösségeikben is beszélnek a másikról; nem szégyellik, sőt büszkék rá. A te baráti köröd is pontosan tudja, ki az, aki közel áll hozzád, aki fontos neked. Mert nem nehéz róla mesélni. De milyen a kapcsolatod Jézussal? Ismered Őt? Fontos neked? Mersz Róla beszélni? Szánj Rá időt, ismerd meg, bízz Benne!

Légy áldott a szünet minden napján, akár munkát végzel,

akár pihensz!