Önkéntesek Balatonmáriafürdőn – 2016. nyár

Az Éta Diák-önkéntes közösségi szolgálat „érzékenyítő” programjában idén harmadjára vettek részt iskolánk legszorgalmasabb, szolgálatot teljesítő tanulói. Ez alkalommal is a balatonmáriafürdői Regens Wagner Alapítvány adott szálláshelyet nekünk, ahol a szeghalmi Péter András Gimnázium diákjaival tölthettünk pár élményekkel teli napot a meleg júliusból. A tábor célja, hogy megfelelő segítséget, támogatást kapjunk a közösségi munka során felmerülő nehézségek, problémák, konfliktusok enyhítéséhez és beszélgessünk az élményeinkről. Minden nap részt vettünk önismereti feladatokban, de természetesen jutott idő kikapcsolódásra is. 

Mivel napsütéses idő volt, napjaink túlnyomó részét strandolással, napozással töltöttük el, valamint bátran lehetett a szabadban kártyázni, limonádézni és beszélgetni. Ezek az együttlétek elősegítették, hogy jobban megismerjük egymást, vidám hangulatban teltek. Golfoztunk, pingpongoztunk a helyiekkel, hajókáztunk a naplementében, és persze bűn lenne kihagyni Iluska néni gyilkosos játékát!

A hagyománynak megfelelően most is kedveskedtünk apró, kézzel készített ajándékokkal, a Regens Wagner lakóinak. Volt mosoly, köszönet, hála és könny. Kell ennél nagyobb elismerés?

Kovács Kata

11.C osztályos tanuló