PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP 2023

Kedves Diákok!

Idén novemberben is igazán érdekessé szeretnénk tenni számotokra ezt az alkalmat. Néhány tudnivaló a szerdai Pályaorientációs napról:

Az évfolyamok, osztályok idén is különböző programokon vehetnek részt. Az alsóbb évfolyamosok külső helyszíneket látogatnak meg, pályatervezési tanácsadással, önismereti foglalkozással, workshoppal készültünk számotokra, közelebbről is megismerhetitek a civil szervezetek munkáját, hasznos munkaügyi előadások várják a 11. évfolyamosokat.

A felsőbb éveseknek plenáris nyitóelőadással kezdődik a nap a kollégium aulájában. A tavalyi évekhez hasonlóan kiscsoportos beszélgetéseken is részt vehettek, már reggel 9:00 órától kezdődően egészen 13:00 óráig. Nem csak szakmákról vagy azt megalapozó tanulmányokról kaphattok bőséges információt, de bátran kérdezhettek döntési helyzetekről, újratervezésről, önmegvalósításról – ezért is lett az idei beszélgetések neve self-made-stages.

A választásban segíthet ez a ppt egykori diákjaink bemutatkozóival. Újdonság, hogy a kötelezően választandó idősávokon túl egy szabadon választhatót is kínálunk, online formában. Hétfőn minden érintett osztály megkapja a jelentkezéshez szükséges linket, ahol előadót tudtok megjelölni. Figyelem! A választható idősávok osztályonként különbözőek. Az egyes beszélgetéseken részt vevők száma korlátozott, a létszám betelte után másik előadót kell választani. Mindenkinek kötelező regisztrálnia.

A végzősöknek honvédelmi tájékoztatóval zárul a nap. Ezen túl pedig 10 felsőoktatási és szakképzési intézmény vár Benneteket a gimnázium tornatermében a MINI EXPO-n. Az EXPO három turnusban lesz látogatható. A pályaorientációs foglalkozásokon 8:00 – 12:30 között kötelező a részvétel.

További információk az osztályfőnököknél.