Fantasztikus eredmények az ORV-n

Az idei évben szeptember 7-10. között a lengyelországi Poznan városában került megrendezésre az Olimpiai Reménységek Versenye a Máltai tavon. A viadalon 42 ország képviseltette magát, többek között 69 fős csapatával Magyarország. A 15-17 éves kajakos és kenus versenyzők az idén is kiválóan szerepeltek, hiszen 50 éremmel (22 arany, 18 ezüst, 10 bronz) magabiztosan megnyerték az éremtáblázatot.

 

Konyecsni Milán 10. D osztályos tanuló, a KSI Gyomaendrőd ifjú kajakosa az augusztusi országos bajnokságon vívta ki az indulás jogát 4 versenyszámban.

Milán az OB –t követő rövid pihenő után csapattársaival folytatta a felkészülést a versenyre, melyen csodálatos eredmények születtek.

K2 U17 1000 méteren gyomaendrődi társával, Mertz Attilával óriási fölénnyel, 5 másodperces előnnyel nyerték meg a döntő futamot.

K1 U16 500 méteren szoros versenyben, de az első helyet megszerezve csapott célba Milán, majd K2 U16 500 méteren budapesti csapattársával, Szabó Vilmossal szintén maguk mögé utasították a mezőnyt és aranyérmet szereztek.

K1 U16 200 méteren Milán először állt rajthoz versenyhelyzetben. Az elő- és középfutamok után a döntőben a 4. helyet szerezte meg, hajszállal lemaradva a dobogóról.

 

Milán az idei versenyszezonban, amelyik versenyen csak elindult, minden alkalommal a dobogón állt. A magyar kajak-kenu utánpótlás válogatott kerettagjaként jövőre az ifjúsági korosztályban versenyez és tűzi ki a céljait.

 

Kovácsné Kozma Diána és Kovács Gábor edzők