Irány a Maraton Európa Bajnokság!

2023. május 26-28. között rendezték meg a győri Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságot. A KSI Gyomaendrőd színeiben Konyecsni Milán 9. D osztályos tanuló is részt vett az eseményen, ahol U16 K2 15 km-es távon az 1. helyen végezett budapesti csapattársával, Szabó Vilmossal.

Milán tavaly elhatározta, hogy az idén, felnevezéssel megpróbálkozik a futószakaszos maratoni távval. A 22 km során 5X100 méteren a 8 kg-os hajóval, lapáttal együtt kell futni a kiszálló szakaszokon. Hihetetlen volt az elszántsága végig a futam során. Nemcsak testben, hanem fejben is nagyon ott volt. A nem túl sikeres rajt után felküzdötte magát az élbolyba és sikerült is tartania a tempót az idősebb (U17-18) korosztállyal. Végül kitartásának és jó taktikájának köszönhetően 26 versenytársát megelőzve a második helyen ért célba. Ezzel a kiváló eredménnyel pedig kivívta magának a Maraton Európa Bajnokságra, melyet az idén július közepén Horvátországban rendeznek meg.

Az eseményen rajthoz állt Zámbori Zsolt 7. B osztályos tanuló is, aki csapattársával, Garai Noellel MK2 U13 10 km-en a 19. helyen ért célba.

Kovácsné Kozma Diána és Kovács Gábor edzők