10 év -10 óra a PSG-ben

Iskolánk 10 óra sportolással ünnepelte a 10 esztendős evangélikus oktatást. A reggeli áhítatot és ünnepi megnyitót követően két pályán fél órás röplabda mérkőzések kezdődtek. Ez a sportág volt egész nap a domináns, ugyanis néhány év alatt eljutottunk odáig, hogy a tanév elején ötvennégyen(!) jelentkeztek röplabda edzésre. A napot a végzős osztályok körmérkőzése nyitotta. Ezután kezdődtek azok a meccsek, ahova előre kellett feliratkozni és az ellenfelet is felkérni. Mivel összesen 30 mérkőzésre lehetett jelentkezni, így több esetben is játszhatott egy-egy diák. Tetszett, hogy gyakran teljesen más összetételű csapatokban játszottak és ez jobban összekovácsolta a más osztálybeli gyerekeket. Ezt az érzést segítette a néhány meccs erejéig kiírt „röpiörvény” is, ahol bármelyik csapatba be lehetett állni egy teljes forgás erejéig.

 

A délutáni órákban kezdődtek a hagyományos Tanár /Edző/ – Diák mérkőzések foci, kézilabda, kosárlabda és röplabda sportágakban. Újításnak szántuk, hogy „öregdiákok” is játszottak. Szeretnénk, hogy erős maradjon kapcsolattartásuk az alma máterrel. A meccsek után még jót beszélgettünk az öltözőben.

 

Egész nap szólt a zene, a szurkolástól hangos volt a tornaterem és sok volt a mosoly.

 

A sok fiatalt megmozgató esemény lebonyolításához köszönöm az intézmény vezetőinek, a kollégák, a kosárlabda edzők és a diákok segítségét!

 

Hidasi László – testnevelő tanár