Pályaorientációs nap pillanatképekben

2022. november 17-én került megrendezésre a PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP, melynek célja az volt, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét. A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem intézményünk minden tanulója.

 

A békési Digitális Tudásközpontnak köszönhetően a ROBOTIKA szerelmesei is összegyűltek, melyre általános iskola és gimnázium szinten is nagy érdeklődés volt!

 

A PON másik bemutatkozó intézménye a GAMF volt, mely szintén elvarázsolta az általános iskolás és gimis diákokat.

 

A pályaorientációs napunk keretében volt lehetőség kerekasztal beszélgetésekre is, ahol több, mint 20 volt diákunkkal találkozhattak a 11. és 12. évfolyamos tanulóink!

A beszélgetések során szó volt a PSG-től az egyetemig vezető útról, a választott szak előnyeiről és hátrányairól, néhányan pedig már mesélhettek a diploma utáni munkavállalásról!

Ezúton is nagyon köszönjük mindenkinek, hogy elfogadták a meghívást és segítették diákjainkat az interaktív beszélgetésekkel!