A 2021/2022-es tanévben ballagó diákok díjazottjai

Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola által díjazott és jutalmazott tanulók

Petőfi díj – Szeleczki Lilla 12. B

 

Lilla tanulmányi eredménye  jeles volt a gimnáziumi évek alatt, bekapcsolódott az Erasmus+ nemzetközi projektben végzett munkába, német nyelvből II. kategóriában OKTV-versenyen indult. Aktivitásával és eredményeivel négy tanévben elnyerte a mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat könyvjutalmát.  9. osztálytól folyamatosan együttműködik a Jugend debattiert international vitaverseny iskolai fordulóin, részt vett a vitaverseny országos online elődöntőjében, 2021-ben, majd alumniként iskolai tréningeken közreműködött és zsűritagként is részt vett az országos projektben ebben a versenyévben. A Lesefüche international német nyelvű irodalmi versenyen országos 2. helyezést ért el 2021-ben.

Ezek mellett folyamatosan kiemelkedő sportteljesítményt is nyújtott: kick-boksz sportágban

2017 óta utánpótlás válogatott kerettag, háromszoros  magyar bajnok,  EB 3. hely,  VB 5. hely, ökölvívás: 2022 óta felnőtt válogatott kerettag, magyar bajnokság II. hely.

Szeleczki Lilla magatartásával, szorgalmával és az iskola iránti elkötelezettségével példaként áll az iskola tanuló ifjúsága előtt.

Szeleczki Lilla – kimagasló kick-box teljesítményéért kapja DSE díját.

Petőfi díj – Hoffmann Marcellina 12. B

 

Lina tanulmányi eredménye jeles és kitűnő volt a gimnáziumi évek alatt. A gimnáziumi tanulmányai elején az Erasmus+ nemzetközi projektben is közreműködött. Német célnyelvből a legeredményesebb kéttanos tanulóként a Mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat könyvjutalmát két ízben nyerte el.

Az előző tanévben OKTV-versenyen vett részt Német nyelv II. kategóriában. Magyar és német nyelven tanult matematika tantárgyból dicséretben részesült öt tanéven át, a matematika tantárgy legeredményesebb tanulója. A matematika tudományát és az idegen nyelvtudást összekapcsoló, országos német nyelvű matematika versenyeken is sikeresen szerepelt, legszebb eredménye: ezen a matematika versenyen országos 10. helyezést ért el 2019-ben.

Hoffmann Marcellina magatartásával, szorgalmával és az iskola iránti elkötelezettségével példaként áll az iskola tanuló ifjúsága előtt.

Hoffmann Marcellina – A matematika tantárgy legeredményesebb tanulója a gimnáziumi évek alatt.

Hoffmann Marcellina – Mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat jutalmát kapja Német célnyelvből a kiemelkedő tanulmányi munkájáért.

Hoffmann Marcellina – Kiváló és jeles tanulmányi munkájáért oklevélben részesül.      

Pro Schola díj –  Reszelő Dorina 12. A

 

5 éven keresztül az iskolai diákönkormányzat tagja volt. A karácsonyi vacsorákon a terem dekoráció, az asztal dekoráció és az osztálytánc megszervezése és az összehangolása  vezetésével történt. A Petőfi-piknikek (sport és főzés) irányítása, azok kivitelezése is. A gombavató szervezése, azon való részvétel/szereplés. Kampányhét levezetése és az osztályok összehangolása, motiválása. Továbbá az osztálytitkár . (pénz és egyéb ügyek intézése pl. fényképek, karivacsi+kampány ruhák) A kupakokból készült Petőfi-portré készítéséhez való asszisztálás + nyilatkozat a média (Beol) felé. Ballagással kapcsolatos teendők (beszéd írása, bankett szervezése, kapcsolattartás a fotóssal, pedagógusokkal) Asszertív kommunikációja révén kapocs volt a tanárok, a vezetőség, a szülők és a diákok között.

A gimnáziumi évek alatt végzett munkája, alapján – Reszelő Dorina – az iskola Pro Schola díját kapja.

Pro Schola díj – Banuta Gréta 12. B

 

Gréta a gimnáziumi évek során aktívan bekapcsolódott az iskolai diákönkormányzat tevékenységébe.  Részt vett a mezőberényi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képzésén és a város diákpolgármestere lett. Iskolai közösségi munkája kiemelkedő (online gombavató és ballagás, fecsketábor). Ezen kívül iskolai és regionális versenyeken is szerepelt: Orosházán a Német Kultúra Hete rendezvény vers- és prózamondó versenyén ő is képviselte iskolánkat, 9. osztálytól együttműködik a Jdi vitaverseny iskolai fordulóin, valamint közreműködött a Jdi vitaverseny iskolahálózati kvalifikációs fordulóján. Kazinczy szépolvasó versenyen szerepelt a K&H Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű pénzügyi vetélkedőn  regionális 2. helyezést ért el csapattársaival.

Megyei német nyelvű prezentációs versenyre készült fel, az Erasmus+ nemzetközi projektben is közreműködött.

A gimnáziumi évek alatt végzett munkája, alapján – Banuta Gréta  – az iskola Pro Schola díját kapja.

Banuta Gréta 12. B osztály – Diákönkormányzat díja

 

Már 5. osztályos kora óta képviselte az  osztályát az iskolai diákönkormányzatban, képviselte diákönkormányzati üléseken és „Négyszögletű Kerekasztal” beszélgetésen Békéscsabán.  Részt vett a Rákóczi szövetség programjában, a megyei diákparlamenteken, az önkormányzat által szervezett generációkon átívelő beszélgetésen, ahol saját korosztályát képviselhette. Azt mondja, hogy eddigi csúcspontja a közösségi munkájának az, hogy részt vehetett az Országos Diákparlamenten Székesfehérváron. Rengeteg élménnyel gazdagodott, és erőt meríthetett társai ötleteiből a további munkájához. A közélet számára mindig is fontos volt. Jelenleg is  mezőberényi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere. Két évet volt az iskola Diákönkormányzatának elnöke.

A közösségi munkája alapján – Banuta Gréta – a Diákönkormányzat díját kapja.

Pro Schola díj – Schultz Hajnal 12.B

 

Hajnal tanulmányi eredménye jeles és kitűnő volt a gimnáziumi évek alatt. Eredményes tanulóként 2018-ban a Mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat könyvjutalmát kapta. Több versenyen is szerepelt: A Neue Zeitung Junior által Koch Valéria költőnő 70. születésnapja alkalmából meghirdetett versenyen versillusztrációt készített. Indult az IT Services Hungary és a Debreceni Egyetem BTK közös szervezésű „Sprichst du Deutsch?” versenyén. Idén tavasszal a mezőberényi Orlai Petrics Soma vers- és novellaíró pályázaton szerepelt novellájával.  Az osztályban a gimnáziumi évek alatt kiemelkedő közösségi (háttér)munkát végzett,  még a digitális oktatás idején is .

Schultz Hajnal magatartásával, szorgalmával és az iskola iránti elkötelezettségével példaként áll az iskola tanuló ifjúsága előtt.

Schultz Hajnal – Kiváló és jeles tanulmányi munkájáért oklevélben részesül

Csatári Bettina – Pro Schola díj 12. N osztály

 

Iskolánkat minden tanévben képviselte Orosházán a Német Kultúra Hetén a vers- és prózamondó versenyen.

A 2018/19-es tanévben Orosházán Német Kultúra Hetén, a vers- és prózamondó versenyen: 1. helyezést ért el, ebben a tanévben Német célnyelvből legjobban teljesítő tanulóként került díjazásra.

2019/20-as tanévben, Orosházán Svájci hét keretén belül, a vers- és prózamondó versenyen 1. helyezést ért el, amelyet a 2021/2022-es tanévben újra meg tudott szerezni

Aktívan részt vett az iskolánk rendezvényein, nyílt napjainkon kisérőként vagy bemondó szerepében.

A  K&H Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű pénzügyi vetélkedőjén  regionális 2. helyezést ért el csapattársaival.

A 12.N osztály új tagjaként is szerepet vállalt a közösségi feladatok teljesítésében. Diákönkormányzati munkájával több éven keresztül segítette az iskolai közösségének fejlődését! A gimnáziumi évek alatt végzett munkája, alapján – Csatári Bettina – az iskola Pro Schola díját kapja.

Csatári Bettina – a Mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat jutalmát kapja az  a német nemzetiségi osztály kiemelkedő németes tanulójaként.

Csatári Bettina 12.N osztály – Diákönkormányzat díja

 

A Mezőberényi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat titkára. Két évet volt az iskolai DÖK alelnöke, valamint osztálya DÖK képviselője.

Mindig is szerette az iskolai programokat, főleg, ha annak szervezésében ő is részt vehetett. Nagyon fontosnak tartotta a diákéletet. Mivel iskolánkba sok olyan diák jár, akik nem helyiek, így azt is lényegesnek tartotta, hogy az iskola és Mezőberény jó hírnevét vigyék haza magukkal. Részt vett a megyei diákparlamenteken, az önkormányzat által szervezett generációkon átívelő beszélgetésen, ahol saját korosztályát képviselhette.

Részt vehetett az Országos Diákparlamenten Székesfehérváron,  ahol Békés megyét képviselte. A közösségi munkája alapján – Csatári Bettina – a Diákönkormányzat díját kapja

A 12.A osztály díjazott tanulói:

Baschieri Carlotta – Az olasz tantárgy legeredményesebb tanulója a gimnáziumi évek alatt.

Baschieri Carlotta kimagasló íjász teljesítményéért kapja a DSE díjat.

Ferencz Hanna  – Dicséretben részesül  a kiváló és jeles tanulmányi munkájáért.

Oláh Krisztina Kinga – Dicséretben részesül a kiváló és jeles tanulmányi munkájáért.          

12.A osztály – DSE által díjazott tanulói:

Diós Benjámin                 kimagasló kosárlabda teljesítményéért       

Farkas Petra                 kimagasló íjász teljesítményéért                          

Pónya Panna                   kimagasló tenisz teljesítményéért              

Sándor Bence Jenő        kimagasló röplabda teljesítményéért 

Szabó Tamás               kimagasló röplabda teljesítményéért 

Szász Áron                    kimagasló röplabda teljesítményéért 

Tímár Tímea – A gimnáziumi évek alatt végzett közösségi munkájáért dicséretben részesül.

Székely Csanád – A gimnáziumi évek alatt végzett közösségi munkájáért dicséretben részesül.

A 12.B osztály díjazott tanulói

Wittmann Máté 12.B – A Mezőberényi Német Nemzetiségi Önkormányzat jutalmát kapja német célnyelvből kiemelkedő eredményű kéttanos tanulóként.

Máté 9. osztálytól együttműködött a Jdi vitaverseny iskolai fordulóin, az iskolai fordulón továbbjutott, valamint a 2021/22-es tanévben közreműködött  a Jdi vitaverseny iskolahálózati kvalifikációs fordulóján.  

Wittmann Máté – kimagasló íjász teljesítményéért kapja a DSE díjat.

Erdei Vanda –  kimagasló röplabda teljesítményéért kapja a DSE díjat.

A 12.D osztály díjazott tanulói:

Bontovics Boglárka – Kiváló és jeles tanulmányi munkájáért oklevélben részesül.

12. D osztály DSE által díjazott tanulói:

Bulik Józsua         A fekvenyomó Diákolimpia Országos Döntőjében elért III. helyezéséért

Dian Dominika              kimagasló röplabda teljesítményéért 

Juhász István Márk      kimagasló röplabda és fekvenyomó teljesítményéért                

Szántó Vivien Krisztina kimagasló röplabda teljesítményéért          

Vári László                    kimagasló röplabda teljesítményéért          

A 12.N osztály díjazott tanulója:

Pákozdi Szimonetta Anikó

Kiváló és jeles tanulmányi munkájáért  és kiemelkedő német nyelvi eredményéért oklevélben részesül

Végül, de nem utolsó sorban – a szülőknek mondunk köszönetet.

Emléklapban részesül az osztályközösségért végzett segítő munkájáért:

 

Banutáné Mizsik Ilona

Egyedné Kocsis Katalin

Kertészné Frontó Katalin

Schultzné Szász Magdolna