Mezőberényi búcsú a ballagóktól

BALLAGÁS 2021. MEZŐBERÉNY

Kedves Érettségiző Fiatalok!

 

Második év telik el úgy, hogy készülve a fogadásotokra, nem tudjuk személyesen átadni a város ajándékát, azt az emlékkönyvet, melyben a városban eltöltött éveitek néhány fontos helyszíne, pillanata is megjelenik. Talán ezért is gondoltuk fontosnak, hogy ezzel köszönjünk el tőletek és kívánjunk sikeres vizsgát, sikeres felvételit, jó munkát és egészséget Nektek.

Programoktól, találkozásoktól mentes év van mögöttetek, személytelen, szokatlan kapcsolattartással. Számotokra ezek lesznek emlékezetesek, az online órák, online megmérettetések. A mezőberényi diákok személyesen is végig követhették az elmúlt időszakban a városban történteket, a vidéki diákok ezt is online tehették meg. Csak remélni tudjuk, hogy mindezek ellenére mindannyiótok számára kötődést jelent Mezőberény, a néhány év együttlét, a kollégiumi élet, a közös programok. Hisszük, hogy ebben a nehéz helyzetben is helyt álltok életetek első nagy megmérettetésén, az érettségin és megfeleltek önmagatok, szüleitek és pedagógusaitok elvárásának. Dolgoztatok, tanultatok a lehetőségeket kihasználva és elfogadva az elfogadhatatlant, nélkülözni az osztállyal, a barátokkal, a pedagógusokkal való személyes találkozást.

Kívánjuk teljes szívvel, hogy mindennek ellenére az osztálytalálkozókon, a következő évek találkozóin tudjátok pótolni picit az elmaradt személyes beszélgetéseket és őrizni tudjátok az együtt töltött pandémiával terhelt évek emlékét is. Megtanultátok az önálló tanulást, megtapasztaltátok az online világ nehézségét, a megszokottól eltérő pedagógus-diák kapcsolatot. Kívánjuk, hogy mindezt fordítsátok hasznotokra és a sikeres érettségi vizsga után találjátok meg saját utatokat.

A város lakói nevében kívánom Nektek, hogy álmaitok váljanak valóra. Vigyétek magatokkal az életbe a „finoman elbűvölő település” szeretetét, és bárhova kerültök, ne feledjétek, emlékezzetek Mezőberényre!

 

Mezőberény, 2021. április 28.

 

 

Tisztelt Pedagógusok!

Tisztelt Tanítók!

 

2021. április 30. a ballagás időpontja, az érettségi kezdete, a középiskolai évek lezárása. Mindez nemcsak a diákok, hanem az Önök ünnepe és megmérettetése is. És ez most más, más ünnep és más megmérettetés. Az elmúlt években is tanítottak, kapcsolatot tartottak, számon kértek, értékeltek és ösztönöztek, de másképpen, más módon. Vitathatatlan azonban, hogy Önök voltak azok, akik ebben a nehéz helyzetben biztonságérzetet, jövőképet igyekeztek nyújtani a diákoknak és felkészíteni őket életük egyik meghatározó eseményére, az érettségire és helyt álltak a kiszámíthatatlanságban.

Tisztelet és köszönet minden pedagógusnak oktató-nevelő munkájáért és egy újszerű helyzetben a példaértékű hozzáállásért!

 

Mezőberény, 2021. április 28.

 

Siklósi István polgármester