Gombtűzés új köntösben

Tavaly azt gondoltuk, hogy csak a 2019-2020-as tanévben érettségiző diákoktól vették el a ballagás élményét. 2020 év végére realizálódott a kép, hogy a jelenlegi tanév végzős diákjai is hasonló sorsra jutottak, a koronavírus-járvány miatt ugyanis kivitelezhetetlenné vált a gombavató hagyományos megrendezése.

 

A gombavató várva várt ceremónia. Nemcsak a végzős diákok számára, hanem intézményi szinten is. Hónapokkal korábban megkezdődő tánc- és ruhapróbák, készülődés a várva várt nagy napra. Megint elmaradt. Nincs készülődés, nincs műsor, nincs gombtűzés. Lehetett volna ez a forgatókönyv is, de mi nem hagytuk magunkat. A szabályokat betartva rendhagyó gombtűzést álmodtunk és valósítottunk meg.

 

Intézményünk vezetője, Dr. Rückné Mező Györgyi online üzent a végzős osztály diákjainak:

 

 

Nemcsak az igazgatónő intézett szép szavakat a 12. osztályosok felé, hanem az alsóbb évfolyam is. A 11. évfolyam nevében Banuta Gréta, 11.b osztályos tanuló köszöntötte a gombavatósokat:

 

 

Egy ilyen köszöntés nem maradhat válasz nélkül. Kiss Dóra a 12.d-ből ezeket a gondolatokat tolmácsolja a 11. osztályosok számára:

 

 

A rendkívüli gombavató képekben: