Gólyaavató 2020

2020.szeptember 17-én került sor a gólyák felavatására az iskola sportpályáján. A nulladikos diákok a hét folyamán színes hosszúzoknikban és karra akasztott vödrökben parádéztak a szünetekben és a PSG kiáltásra guggoltak és álltak fel a gólyaszülők kedvének megfelelően. Az elmúlt években oly népszerű arcfestés –a járványügyi helyzetre való tekintettel- erősen korlátozott volt. Ennek ellenére sok vidám percet szereztek az iskola diákjainak csetlő-botló újoncaink.

Az évek óta hagyományos Gólya avatót az ismert okok miatt nem tarthattuk meg. De azt gondoltuk, hogy az idei gólyák sem maradhatnak ki a PSG-s felavatásból. Kerestünk egy nagy placcot és oda hívtuk szinte titokban a nulladikosokat. Nem akartuk meghirdetni az eseményt, mert tudtuk, hogy az iskola színe-java látni szeretné. Így is lett. Természetesen kitudódott és kezdésre a gólyákon és az avatókon kívül számos érdeklődő tömörült a kerítésnél. Szerencsére a nagy pályán mindenki elfért, a vészhelyzetet ezzel elhárítottuk.

Új diákjaink előadták műsoraikat mindenki hangos tapsa és tetszés nyilvánítása mellett. Majd az eskü következett. Minden felavatott kapott egy ezt bizonyító nyakbavalót. Ezzel a program –mindenki sajnálatára- véget ért. A járványügyi helyzet miatt az osztályok játékos vetélkedője elmaradt.