Berepültek a fecskéink – Élmények a Fecsketáborban

„A jó tanító olyan, mint a jó fecske. Tudásának fészkét állandóan építi, gonddal rakja, gyarapítja.” A fiatal fecskék számára szükség van a tudás átadására, és akik a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium fészkét választották, gondos szárnyak alá kerültek.

Második alkalommal vártuk a mi fecskéinket az úgynevezett Fecsketáborba. A „fészek” 2020. június 24-26-a között fogadta a Békés megyei tehetséges diákokat. A leghitelesebb mindig az, ha olyan ír élményeiről, aki valóban meg is élte azokat. Fogadjátok szeretettel a Fecsketábor egyik résztvevőjének, Bálint Réka az Okányi Általános Iskola hatodik osztályos tanulójának beszámolóját:

„2020.06. 24. és 26. közt került megrendezésre Mezőberényben a Fecsketábor. Izgatottan vártuk, hiszen ezelőtt még nem volt részünk hasonló táborban részt venni. Kedves pedagógusok és diákok vártak minket a kollégium aulájában. A regisztrációt követően elfoglalhattuk a szobáinkat, találkoztunk az új szobatársakkal. Ezután bemutatkoztak az iskola tehetségei. Délután csapatépítő játékokon mutatkozhattunk be egymásnak. Ebéd után megismerkedhettünk az iskolával és, hogy mit tanulhatunk, ha a PSG-be jelentkezünk. Felfedeztük Mezőberény városát és körbejártuk a nevezetességeket. Este szabadprogramunk volt, ahol többet beszélgethettünk egymással. Második nap, reggeli után barangoltunk a robotok világában, majd ki is próbálhattuk azokat. Ezután Gyomaendrődre utaztunk, ahol megnéztük a Bárka kiállítást, mely a horgászatról, halászatról, víziállatokról és növényekről szólt. Délután megnéztük a strand melletti lombkorona sétányt és utána természetesen fürödtünk is. A vacsoránk után a kollégiumban számháborúztunk, ami szerintem a legjobb program volt a táborban. Mindenki nagyon jól érezte magát. Utolsó nap Super Bond vetélkedővel kezdtük a napot, ahol sorverseny, ügyességi feladatok és különböző vetélkedőkben vettünk részt. A tábor lezárásaként készítettünk egy közös élményfalat, ahová mindenki leírhatta a kedvenc élményét, emlékét. Örülök, hogy részese lehettem ennek a három napnak. Igazán jól éreztem magam a PSG-ben. Remélem, jövőre is lesz Fecsketábor és újra átélhetem az élményeket.”