Nyelvvizsga sikerek

Van egy ballagó osztályunk a 12. b osztály, akikre a napokban az egész iskola büszkén tekint. Az osztály nagyobb része novemberben és decemberben egy nagy megmérettetésen vett részt, nyelvvizsgáztak. Iskolánkban lehetőség van egy német nyelvi diploma DSD II megszerzésére, mely egy úgynevezett szintező vizsga. Bizonyos pontszám elérése középfokú, B2-es komplex nyelvvizsgát, egy magasabb pontszámnál C1-es felsőfokú nyelvvizsgát eredményez. Az osztályunkban 17 felsőfokú nyelvvizsga született.

 

Rengeteg munka van ebben a felkészülésben mind a tanárok, mind a diákok részéről, de látjuk, hogy a befektetett energia megtérült.

Vannak diákok, akik 2015-ben abszolút kezdő szinten léptek be az osztályterembe, és az idei év májusában tudatos nyelvhasználóként lépnek ki. Képesek a nyelvet könnyedén, hatékonyan, különböző társadalmi és szakmai kapcsolatokban használni, véleményüket pontosan kifejezni, részletezni bonyolult dolgokat. Tudatos nyelvhasználókká értek, mely nemcsak a nyelvi készségeikben jelenik meg, hanem érett, kritikusan gondolkodó fiatal felnőttek váltak a nemrég még bizonytalan kisdiákokból.

Nehéz lesz őket elengedni, de biztos vagyok benne, hogy megállják a helyüket az élet minden területén.

Kocsorné Kovács Bernadett

osztályfőnök