2019.11.27.

Szentek legyetek, mert én az Úr, a ti Istenetek, szent vagyok.  (3 Móz 19,2b)

Mire is hív bennünket a jó Isten ezzel a felhívással? – „Szentek legyetek!” Nem másra, mint arra, hogy őszintén élj! Sokszor van bennünk azaz érzés, hogy „mindegy-mindegy, majd lesz valahogy”. De ezzel nem jutunk előre. Tavaly az egyik végzős tanítványomnak azt mondtam útravalóul, hogy „járj az egyenes úton!” Most Nektek is ezt mondom, és még azt, hogy figyeljetek egymásra, segítsétek, biztassátok egymást. Mert, ha összefogtok, akkor a jó Isten áldásával sok mindenre lesztek képesek! Példákká válhattok, akiket

szeretnének mások követni. Dánielfy Gergelytől, egy fiatal magyar énekestől egy interjúban azt kérdezték, hogy példakép lehet-e mások számára, vagy, inspirálhat-e másokat? Talán elsőre nagyképűnek tűnhet a válasza: „Igen inspirálhatok másokat.” De ő úgy értette, hogy megmutatja a saját útját az adott illetőnek, és ő is megmutatja neki a saját útját, s akkor lesz egy közös útjuk… És ezzel a közös úttal egy igazabb, őszintébb, és boldogabb élet vehet körül benneteket, amelyben SZENTEK lehettek.

Istenem, segíts, hogy figyelni tudjak másokra, hogy meglátva bennük a jót, velük együtt haladva és megerősödve magamból is a legjobbat hozzam ki! Segíts az egyenes úton, hogy a Te szentséged formálja és alakítsa a lépteimet a mindennapokban. Ámen. Arra kérlek Benneteket, hogy ma arra törekedjetek, hogy lássátok meg egymásban azt, ami inspirálhat és előre vihet benneteket!