2019.11.09.

Nem szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az istenség. (Apostolok Cselekedetei 17,29)

Kicsoda Isten? Amikor megpróbálod megfogalmazni, képeket használsz. Képeket, melyeket magad körül látsz. A képek azonban előbb-utóbb azonosulni kezd az ember. Az emberi kommunikációhoz hozzátartozik a száj, a fül, a szem, hiszen így fogjuk fel a felénk küldött információkat, illetve így közlünk gondolatokat. Ezek azonban emberi érzékszervek. Nekünk van rá szükségünk. Isten sokkal több azonban nálunk, hiszen minket Ő teremtett, de Ő nem teremtmény. Ne akard Őt úgy megérteni, úgy vizsgálni, mint a világban fellelhető teremtményeket. Ő más. Fogadd el, és megadja neked azt a megismerést, tapasztalást, amivel megértheted istenségét.

Mindenható Isten! Nehéz emberi értelmemmel felfogni Téged, hiszen én csak teremtmény vagyok, és teremtményként gondolkodom. Engedd meg nekem, hogy a teremtett világ mögött megláthassalak Téged, aki mindezt, és benne engem is teremtettél. Ámen