Élményeket kaptak bentmaradás fejében

Az intézményünkben tanuló és az Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő diákok 5 évet töltenek nálunk. Ez idő alatt vállalásokat kell teljesíteniük. Az egyik ilyen feladat az úgynevezett bentmaradás, amelyet nevezhetünk programhétvégének is. A megszervezett programok, kirándulások azt követelik meg, hogy a hétköznapjaikat amúgy is kollégiumban töltő tanulók bentmaradások idején még a hétvégét is „feláldozzák”.

 

A 9.D osztálynak nem esett nehezére ez az áldozat. 2021. október 15-17. között élvezhették a szálkai vendégház kényelmét, a dunapataji vacsorát, a bikali élménybirtok felfedezését és az ottani kalandozásokat. Jártak Szászváron, hazafelé tartva pedig megnézték Szászvár nevezetességiet, a hajósi pincefalut, Kalocsán a Dunapartot. Leírva is sok ez az élmény, amellyel gazdagodtak a diákok.

 

A következő AJTP-s programhétvégét 2021. november 5-7. között ejtették meg. A 9.D osztály és tanáraik Bogács felé vették az irányt. Útba ejtették a kiskörei kikötőt és kilátót, de kalandoztak Egerben, ahol várta őket a vár és az Érsekkert meghódítása. Az Időalagútnak köszönhetően a diákok találkoztak Attilával, Mátyással, Bornemissza Gergellyel, Vlad Tepessel. Hazafelé széttekinthettek Bogács kilátójából, majd Noszvajt tűzték ki célul, ahol megtekintették a barlanglakásokat, és a De La Motte kastélyt. Cserépfalu Millenniumi kilátóját sem hagyták magára. Egy újabb élményekkel, utazással, izgalmakkal tarkított hétvégét tudhattak maguk mögött.