Olvasóverseny

Nemes Nagy Ágnes születésének 100 éves évfordulója alkalmából az Evangélikus Pedagógiai Intézet egy háromfordulós olvasóversenyt hirdetett meg 2022. őszén. A verseny célja: Olvasóvá nevelés, az olvasás megszerettetése életkori sajátosságoknak megfelelő könyvek ajánlásával. A 4.b. osztályból 5 lány vállalta a nemes feladatot, hogy ők képviselik iskolánkat, és a Szeleburdi Cicák fantázia nevet választották csapatuknak. 3 fordulós volt a verseny, melyek alkalmával előre kijelölt könyveket kellett elolvasniuk, és az ismereteikről különböző módon számot adniuk. A lányok mindig izgatottan várták a fordulók különböző könyveit, feladatait, de talán a legjobban a keddi napot, hiszen a verseny zárása Budapesten, a Magyarországi Evangélikus Egyház központjában zajlott.

 

Ez egy író-olvasó találkozóval egybekötött díjátadó ünnepség volt, ahol személyesen találkozhattunk Gévai Csilla írónővel. A lányok oklevelet és Csilla legújabb könyvét kapták jutalmul, személyre szólóan dedikálva.

 

“Hatalmas élménnyel térhettünk haza, és úgy gondolom, hogy a verseny elérte a célját, hiszen a lányok már hazafelé a vonaton elkezdték olvasni a frissen kapott ajándékukat!

Nekem, mint felkészítőjüknek, ez a látvány volt a legnagyobb jutalom.” – Pócsné Hegedüs Henriett