Zöld Szíves találkozó a PSG-ben

A Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom egy olyan országos működésű egyesület, amely környezeti nevelő mozgalommá nőtte ki magát. A mozgalom alapítója és elnöke Orgoványi Anikó. Elsődleges célként a gyerekek, fiatalok környezeti szemléletformálását, környezet védelmét, a természet szeretetére, megóvására való nevelést tűzte ki. A zöldszíves csapatokat országosan lelkes pedagógusok irányítják.

A mezőberényi zöldszíves csoport vezetője intézményünk egyik pedagógusa, Falatyné Berkesi Márta. Az ő vezetésével és irányításával valósult meg az október 15-17-e között megrendezett szakmai találkozó. Intézményünk kollégiuma adott otthont a rendezvény megnyitójának. A vendégeket Dr. Rückné Mező Györgyi kedves szavakkal köszöntötte, Orgoványi Anikó pedig átadta intézményünk számára a Zöld Szív cégtáblát. Ezt követően baráti beszélgetés keretén belül beszélgettek a mozgalom jelenlegi helyzetéről, jövőjéről.

 

Az első nap Mezőberény városának nevezetességeit tekinthették meg a zöldszíves kollégák. Szombaton látogatást tettek Szarvasra, ahol bebarangolták az arborétum területét, valamint a Mini Magyarország makettparkban csodálkozhattak rá sok épület kicsinyített mására, a Holt-Körös természeti és épített világát pedig csónakkal hódították meg.

Az igazi zöldszívesek kedvelik a természetbarát közlekedési módokat, ezért vasárnap biciklire pattantak a Kettős-Körös partját járták be két keréken. 

 

Testnek és léleknek is építő jellegű volt a zöldszíves szakmai találkozó.