Pénzügyi tanulmányi kirándulás Budapesten

2022. április 25-én, tanulmányi kirándulás keretében gimnáziumunk pénzügyi és vállalkozói szakkörös diákjai tárlatvezetéssel meglátogatták a rendkívül érdekes, informatív és innovatív Pénzmúzeumot. Ezután lehetőségük volt részt venni – Pénziránytű Iskolahálózat diákjaiként – a MoneyGo izgalmas szabadtéri pénzügyi kincsvadászatán, amely attól különleges, hogy a nyomozós, csapatmunkára késztető feladatok pénzügyi tudatosságra nevelnek.

 

Az MNB Budai Központjában, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban XXI. századi technikával, életközeli helyzetekben, a tanulók játszva ismerhették meg a pénzügyek és a gazdaság világát, egy élményutat tettek meg a pénz funkcióin keresztül, melyet interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók kísértek végig, és még saját arcképes bankjegyet is nyomtathattak. Az út a múzeumban kialakított Kincstárban ért véget, ahol egy valódi aranytömböt is felemelhettek.

 

A kincskeresés során a csapat felfedezte a budai Várnegyedet úgy, hogy a túra állomásaihoz kapcsolódó pénzügyi feladványokat kellett megoldaniuk. A játék végigvezetett a pénz történetén az árucserétől a bankkártyás fizetésig. A 2 óra alatt teljesített kalandtúra során nemcsak a tudásuk és problémamegoldó képességük fejlődött, de a csapatmunka előnyeit is megismerhették a diákok.

Szikszai Enikő

nevelőtanár