K&H ÁLLATBARÁT LIGET

A K&H Bank által kiírásra került Állatbarát Liget elnevezésű pályázaton intézményünk sikeresen szerepelt. A pályázat megvalósítására 2024. április 24-én délelőtt került sor. Ennek keretében a 10 Millió Fa Alapítvány állatbarát ligetet telepített intézményünk területére (atlétikai pálya mögötti magaslaton): 3 gyümölcsfa 1 díszfa,12 termő cserje 12 fűszer- és gyógynövény került elültetésre, ezeken kívül 2 madárodú, 1 madáretető, 1 madáritató került kihelyezésre.

A programon megjelent a K&H Bank két képviselője, a 10Millió Fa Alapítvány munkatársai, városunk polgármestere és természetesen jelen volt intézményünk igazgató asszonya és az igazgatóhelyettese is. A megnyitó beszédek után a 4.a 4.b osztályok, valamint a „Zöldszívesek” rövid műsorral köszöntötték a résztvevőket.

 A délelőtt folyamán a 11.D osztály tanulói és a „Zöldszíves gyerekek segítettek a fák és növények elültetésében.  Emellett a „Zöldszívesek” egy játékos-edukáló játékon is részt vettek, ennek során olyan dolgokat kellett a gyerekeknek az udvaron megtalálniuk, amelyek aztán mind beépültek az élőhelybe: többek között különböző terméseket, a madárodúkat és a fűszernövényeket. A gyerekek kerti madarakról, helyes madáretetésről/itatásról, sünök életmódjáról szerezhettek élményközpontú tudást, a bátrabbak gilisztát is foghattak. Ágakból sünök számára búvóhelyet is készíthettek a diákok.

Egy nagyon tartalmas és élményközpontú programon vehettek részt a diákok. A közben megérkező eső a locsolást elvégezte a résztvevők helyett.

 Köszönjük a program megvalósításban valamennyi résztvevő munkáját!

 Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az állatbarát liget megóvása, gondozása közös feladatunk a jövőben!