November 11. Márton-napja

Az első osztályban a nemzetiségi német nyelv és irodalom óra keretein belül Márton napi lámpásokat készítettünk, egy mini felvonulásra is sor került az épületen belül, a tanult dalokat énekelve. A 2.b osztályban megismerkedtünk Szent Márton legendájával, liba asztaldíszt készítettünk és számos dalt tanultunk. A 3. b és 4.b osztály iskolánkat díszítő üveg lámpásokat készített, feldolgoztuk a legendát szövegértés formájában és videóhoz tartozó feladatokkal. Emellett a csoportok a paravánokat díszítő dekorációt készítettek. A 7. b osztályban átismételtük Márton legendáját, a szokásokat, illetve hagyományokat. Ezen kívül Quizt oldottunk meg, Márton legendáját, mint színi előadást feldolgoztuk, társasjátékon keresztül Márton életét és jó cselekedeteit elevenítettük fel.

Két tanulónk – Styaszni Janka és Babinszki Panna részt vett az iskolai rádióműsorban, ahol az “Egyszer volt a PSG-ben libavásár” című pályázat eredményét is kihirdették. Számos pályaművet adtak be a pályázatra tanulóink.

Díjazott lett:

1.-2. évfolyam: Hegedűs Nóra 2.a

3.-4. évfolyam: Pócs Flóra és Pócs Petra 3. b

Különdíj: Szőke Kristóf 3. b

5.-6. évfolyam Varga Nóra 6.a

Gratulálunk nekik! A beérkezett pályaművekből kiállítást készítettünk, amit a könyvtárba tekinthettek meg tanulóink.

Lelkes segítőink a 9.B és a 11.F osztály németes tanulóiból kerültek ki, akik vállalták azt a nemes feladatot, hogy vezetésünkkel /Kovácsné Győrfi Linda és Lajkóné Hajdu Szilvia/ 30 kg kenyeret készítsenek elő a péntek esti felvonulás utáni vendéglátáshoz. Segítségünkre voltak továbbá az esti kínálásban is, ahol a város apraja-nagyja szívesen fogyasztotta az általunk készített zsíros kenyeret és mellé meleg teát kortyolgathatott. Jó hangulat töltötte be a piacteret. Márton kabát kettészelő legendáját jelenítette meg az 5.b és a 8.b osztály.

Miklós bácsi felfestette a piactérre a libát, amit később körbe táncoltunk.

Nem feledkeztünk meg a régi közmondásról sem.

„Aki Márton napkor libát nem eszik, egész éven át éhezik!”