Családi Istentisztelet advent első vasárnapján

Advent van. A szó jelentése: „eljövetel”. Ez évben november 27-e advent első vasárnapja, mely időpont a keresztény egyházi év és karácsonyi ünnepkör kezdetét is jelenti.

 

Várakozással teli időszak ez, mely idő alatt fontos, hogy a mindennapi feladataink mellett észrevegyük azokat az ajándékokat is, melyet Istentől kapunk. Öröm, kedvesség, türelem és oly sok minden.

Hit. Az adventi koszorú első gyertyája ezt szimbolizálja. Sokszor elfáradunk, megtörünk, csüggedünk, lehet, hogy megpróbáltatások sora ér minket. Isten kegyelmessége talán segít könnyebben túljutni nehézségeinken és el tudjuk hinni azt, hogy van továbblépés, van remény, öröm, szeretet. Nemcsak a következő hetekre.

 

Advent első vasárnapján iskolánk 3. a osztálya szolgált a II. Kerületi Evangélikus Egyház vasárnapi istentiszteletén. Tanítványainkkal és szüleikkel együtt örömmel készültünk erre az alkalomra. Reménységgel, imádsággal gondoltunk mindenkire, és hisszük, hogy az elkövetkező adventi alkalmak további módot adnak önmagunkkal, embertársainkkal és az Istennel való találkozásra.

 

Huszák Andrea