„Zöldszíves“ nap a Margit-szigeten

Milyen a Duna vizének pH-értéke? Milyen föld kell a lilakáposzta lila színéhez? Mi kerüljön a komposztba? Milyen a parti szűrésű ivóvíz? Hová tűntek a halak a Margit-szigeti tóból? Hogy élt Szent Margit a Nyulak-szigetén? – ilyen érdekes kérdésekre kaptunk választ 2022. április 23-án szombaton a Zöld Szív Ifjúsági Mozgalom pedagógusainak foglalkozásain a Margit-szigeten.

A rendezvényre a Víz világnapja és a Föld napja szellemiségében Orgoványi Anikó és kollégái hívtak és vártak minket nagy szeretettel.

A vízvizsgálati kísérletek és komposztálási tájékoztató után kincskeresésre indultak diákjaink a kolosotorromok között, ahol nagyon ügyesen tájékozódva minden kincset megtaláltak a csapatok.

Gulyás Máté 4.a osztályos diákunk előadásában sok érdekességet megtudtunk a Margit-szigetről valamint a két szomszédos hídról.

A délután során elsétáltunk a sziget ősplatánjához: az 1823-ban ültetett és mára már 40 méter magasra nőtt juharlevelű platánfa derekát 14 gyerek ölelte körül egymás kezét fogva.

A Japán-kertnél megemlékeztünk a Városligeti-tóba ideiglenesen áttelepített, majd ott a mérgezés miatt elpusztult állatokról. A zenélő kút muzsikáját ugyan nem hallottuk, de magas teraszáról megcsodáltuk a Dunát.

Nagyon köszönjük az élményt!