Torna Diákolimpia Országos elődöntő

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola diákjai torna diákolimpia országos elődöntő versenyen vettek részt 2022. 02. 18. Kecskeméten, a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. A verseny rendezője a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület.

Az elődöntőbe a megyei versenyről lehetett bejutni, ha az 1-3. helyen végzett a csapat, így a 2. korcsoportos csapatunknak a 2. helyről sikerült tovább jutni, úgy hogy a minimum létszámmal, 3 fővel indult a csapat. Most teljes létszámmal, 6 fővel tudtunk részt venni, de nagyon erős mezőny és szokatlan körülmények nehezítették dolgunkat. Magasabb gerenda várt minket, mint amit megszoktak az edzésen. Ez félelmet keltett a gyerekekben, de ügyesen megoldották a feladatot.  Kecskeméten az elődöntőben 11 csapat vett részt Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye részvételével.  Hazai delegációnk nagyon ügyesen versenyzett, bár mindenki izgult és látszódott a rutin hiánya, viszont amit tudtak, azt kihoztak magukból.

Egyéniben egy kis 1.korcsoportos tornászunk Jozaf Hédi jutott tovább ide az elődöntőbe. A kezdeti izgalmát leküzdve, a tőle megszokott magabiztos versenyzést láthattunk, amit az elért eredménye is megmutatott, hiszen az Országos Döntőbe jutott tovább.

 Büszkék lehetünk mindegyik kis diákra!

Az elődöntő eredményei:

  1. korcsoport Jozaf Hédi  1. b osztályos tanuló tovább jutott az országos döntőbe, aminek helyszíne és időpontja: Budapest, Tornacsarnok 2022. március 19-20. (szombat-vasárnap).

  2. korcsoport csapat 7. hely

Csapattagok: Vári Nelli 3a, Kovács Manuéla, Rima Patrícia, Lészkó Léna, Komáromi Noémi, Lajkó Hanna 4.b osztályos tanulók

 

Felkészítő: Lészkó-Kurucz Erika, Mesterfokú és többszörös Országos Magyar Bajnok tornász, testnevelő tanár