Pályaorientációs nap a kicsiknél

Köszönjük az előadóknak hivatásuk bemutatását!

Braun Gyula
Földes Péter
Horváth Noémi Eleonóra
Nagy Krisztián Árpád
Puskelné Ollé Ilona
Schaffer Anett
Szombati Anikó
dr. Répási-Valentinyi Dóra Ágnes 

 

„Mi leszel, ha nagy leszel?” Sokan teszik fel ezt a kérdést a gyerekeknek. Erre a kérdésre mutathat irányt a pályaorientációs nap. A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolában 2021.november 18-án került az esemény megrendezésre.

 

Meghívottként az általános iskola alsó tagozatosainak mutathattam be a pályámat. A pedagógusok és az osztályfőnökök szervezésével, irányításával zajlott a délelőtt. Második-harmadik-negyedik osztályos tanulók jártak teremről- teremre, ahol az enyémmel párhuzamosan más szakmák is bemutatásra kerültek, úgy, mint gyógyszerész, mezőgazdász, mozdonyvezető, lakberendező, szociális munkás. Én a masszázs, pedikűr-manikűr, műköröm építés rejtelmeit ismertettem meg a gyerekekkel. Tájékoztatómba egy kis masszázs történetet, masszázs javallatait-ellenjavallatait, anatómiai érdekességeket, masszázs fogásokat ismertettem meg. A végén a svéd masszázs öt alap fogását is kipróbálhatták egymáson a diákok. A lányok nagy örömére még egy kis körömlakkozásra is lehetőség volt. Próbáltam életkoruknak megfelelően, szemléltető eszközökkel felkelteni kíváncsiságukat.

 

Számomra élmény volt a gyerekekkel együtt töltött délelőtt, jó volt látni lelkesedésüket, felcsillanó szemeiket egy-egy érdekesség kapcsán. Mai rohanó és kiszámíthatatlan világunkban, nagyon jó lehetőség, hogy a diákok megismerhetik azokat a szakmákat, pályákat, amelyek érdeklődési körükhöz közel állnak. Ideje korán irányt mutathatnak egy célhoz, felismerést adhatnak a megfelelő szakma kiválasztásához, ezzel megkönnyítve a majdani pályaválasztás döntését.

 

Meghívásért köszönet az iskolavezetésnek és a pedagógusoknak.

 

Horváth Noémi Eleonóra