A legsportosabb közösség már a harmadik alkalommal

Tavaly ugyan elmaradt a koronavírus-járvány miatt a Körös Teljesítménytúra, de idén már mindenki kipróbálhatta magát.

 

Ha mindenki nem is, de közel négyszázan gondolták úgy, hogy belekezdenek a távok valamelyikének teljesítésébe gyalog, futva vagy kerékpárral. Az Alföldi Turista Egyesület által megszervezett Váradi László Teljesítmény- és Emléktúrán rekord közeli létszámú mozogni vágyót csábított a szabadba, amely köszönhető volt a rendkívül jó időjárásnak, valamint annak, hogy az emberek ki voltak éhezve a természetjárásra, a mozgásra, a közösségi élményekre.

 

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola hét alsó tagozatos osztállyal képviseltette magát a túrán. Számukra a 10 km-es, legrövidebb táv volt a teljesítendő és egyben ez a legkedveltebb is. Ugyanakkor sokan tették meg a 20-km-t, az igazán profik pedig az 50 km-es távot célozták meg. Nemcsak Mezőberényből, és nem is csak a megyéből érkeztek versenyzők, hanem az ország különböző pontjából is. A gyaloglás és a futás mellett a 100 km-es távot a kerékpározók teljesítették.

 

A legsportosabb közösség díját a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola kis diákjai hozták el ismét, immár harmadik alkalommal. Gratulálunk a szép eredményhez!