Test és lélek egyszerre töltődött a Lélekmozgatóval

Mozgásra szólították fel Mezőberény városának lakosságát. A felhívás nemcsak az egészség megőrzése érdekében történt, egy nemes célért zajlott.

 

Lélekmozgató. Ezzel a névvel indították útjára a 2021. február 22-én megtartott egész napos programot, amelyen bárki részt vehetett, aki mozgásra szánt akár néhány percet is. Séta, futás, kerékpározás is jelenthette a sportolást.

 

A Magyar Paraolimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségével együttműködve Mezőberény városa és a Berényi Futókör tagjai biztatták valamilyen mozgásra a csendes kisváros lakóit. A SPAR ablakában volt kialakítva az a bázis, ahová a sportolásból visszaérők a Mécses Egyesület és a helyi óvodások által készített szívecskéket, rajzocskákat kihelyezhették az üvegre felrajzolt térképre. Egy-egy szimbólum azt jelezte, hogy mekkora távot tett meg az, aki a programban részt vett.

 

A Lélekmozgató program nagykövete a mezőberényi fiatal mozgássérült, Fábián Ági volt. Ehhez a programhoz csatlakozott több alsó tagozatos osztályunk. Egy kellemes sétával vettek részt a Lélekmozgatón.