Kedves Kisiskolásaink! Kedves Gyerekek!

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten,

 hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.

/2 Timóteus 1:7/

Kedves Kisiskolásaink! Kedves Gyerekek!

Szokatlan formában szólítunk most meg Benneteket és kérjük figyelmeteket. A járványügyi helyzetre való tekintettel a személyes kapcsolattartást egy időre szüneteltetni kell. De ez nem azt jelenti, hogy megszűnik egymással a kapcsolatunk. Bizonyára értesültetek arról, hogy digitális formában folytatjuk tovább a tanulást. Ennek pontos tartalmáról holnap kap tájékoztatást minden tanító néni és tanító bácsi. Minden fontos információt el fogunk juttatni a családotokhoz, így hozzátok is.

Egy új kihívás, próbatétel előtt állunk. Sok nehéz feladaton küzdöttük már keresztül magunkat sikeresen. Biztosak vagyunk abban, hogy ez most is így lesz. A Jó Isten segítségében bízva és a közösen elvégzett munka eredményében reménykedve állunk most a nagy feladat előtt.

A következő hetekben mindenki részéről szükség lesz a felelősségteljes hozzáállásra. Tudjátok, ahogy tanultuk! Te döntesz! Légy proaktív! Gondolkodj nyer-nyerben!

Nagy a Ti felelősségetek abban, hogy az előírt óvintézkedéseket betartsátok, legyetek körültekintőek, figyeljetek a körülöttetek élőkre! Nagy önfegyelemre lesz szükségetek, hiszen az elküldött tananyagot egyedül vagy a szüleitek segítségével kell elvégeznetek. Tegyétek ezt úgy, hogy mindenki megelégedésére szolgáljon! Ne kelljen veletek viaskodnia a szüleiteknek a tanulás miatt! Legyetek szófogadó, hálás gyermekek, hogy ezt a küzdelmes időszakot egymás iránti szeretetben töltsék a családok!

Ne feledjétek, hogyha gond, bánat nyomaszt – a szüleid mellett – bátran kérd az Úr Jézus segítségét! Ő mindig meghallgat, megnyugtat és segítségedre siet. Imádkozzunk minden reggel az Úr Isten segítségét kérve napi feladataink elvégzéséhez! Ne feledjünk hálát adni minden nap az ő kegyelméért!

Az 1848-49-es szabadságharcban nálatok alig néhány évvel idősebb gyerekek is részt vettek a csatákban, mert ők is harcolni akartak a hazáért. Ti most hasonló helyzetben vagytok. Nem fegyverrel a kézben kell harcolnotok, hanem erős akarattal, kellő alázattal, engedelmességgel kell végeznetek a feladataitokat. Ti most így tudjátok szolgálni a haza érdekeit!

Tudjuk, hogy bízhatunk Bennetek, és tudjuk, hogy nem fogunk Bennetek csalatkozni.

A fent idézett ige, Pál apostol üzenete legyen a következő hét aranymondása! Az ige reményt adó üzenetével és a jézusi szeretettel szívünkben kezdjük el az előttünk álló, sok újdonságot rejtegető hetet!

Erős vár a mi Istenünk!

Szeretettel:  

Tanító nénik, Tanító bácsik