Adventi vásár

“a jókedvű adakozót szereti az Isten”. (2Kor 9:6-7)

December 17-én immár negyedik alkalommal került megrendezésre iskolánk Jótékonysági Adventi Vására. Az alsó évfolyamos osztályok kezdeményezéséhez idén már a gimnázium egy-egy osztálya is csatlakozott. A szebbnél-szebb „portékákat” a szülők és gyermekek közösen készítették el az adventi időszakban. Az együtt tervezgetés, majd a munkálkodás jó alkalmat teremtett az osztályközösségek erősítésére is. Emellett a gyerekek megtapasztalják azt is, hogy a „kétkezi” munkájuk által tudnak segíteni másoknak.

A vásárra, mint minden évben a kollégium aulájában került sor, amely lassan már szűkösnek bizonyul az egyre bővülő vásári „forgatag” számára. A szülők és pedagógusok karácsony díszbe öltöztették a helyszínt. A német nemzetiségi osztályok kedves zenés műsora és egy furulyaduó színesítette a programot. A vendégeket teaszoba és büfé várta, ahol megkóstolhatták a szamovárban főtt teát és az adventi vásár elmaradhatatlan ínyencségét, a puncsot.

A vásár kínálata szemet gyönyörködtető volt, mindenki találhatott kedvére valót. A délután végére szinte teljesen megüresedtek az asztalok.

Elmondhatjuk, hogy a vásárunk nagyon sikeres volt! Köszönettel tartozunk a vásárunk valamennyi közreműködőjének: legelőször a szülőknek, a gyermekeknek, a pedagógusoknak, valamint az iskola technikai személyzetének.

Az idei jótékonysági akciónk kedvezményezettjei: I.kerületi evangélikus egyházközség (templomtorony felújítása), Mezőberényi Katasztrófavédelmi Őrs, Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért (Gyula).

Áldott karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Alsós munkaközösség